Arkens café
Foto: Frida Gregersen

Undervisning

I undervisningsforløb sætter vi sammen kunsten i spil i et åbent og undersøgende læringsrum, hvor vi sammen eksperimenterer i kreative processer og sætter nye ord på kunsten og verden.

Besøg på egen hånd

Tag dine elever med på museet og brug kunsten som en del af din undervisning. Der er gratis adgang for daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser. Besøget skal bookes mindst 5 dage i forvejen. Du kan booke dit besøg her.

Vil du vide mere om vores undervisningstilbud og lærerworkshops? Skriv dig op til ARKEN Formidlings nyhedsbrev her. Når du takker ja, accepterer du også, at vi opbevarer dit navn og din e-mail.

Hvis du har spørgsmål til booking eller forløb, er du velkommen til at skrive til os på booking@arken.dk.

Vi gør opmærksom på, at det ikke er muligt at opholde sig på museet før og efterundervisningsforløb på mandage, og at det heller ikke er muligt at betale ved ankomst om mandagen.

Undervisningsforløb

Frederik Næblerød. Foto: Fredrik Clement
Mod, fart og frihed!

Der er humor, spontanitet, vildskab og store armbevægelser i Frederik Næblerøds kunst. At lave kunst - og at se på kunst - kan være impulsivtog lige ud af posen, når man tør.

I undervisningsforløb kaster vi os frygtløse ind i udstillingens univers af absurde, sjove og grænsebrydende malerier, skulpturer og installationer. Vi arbejder øvelsesbaseret og eksperimenterer med, hvordan vi kan blive del af kunstnerens leg, som en slags deltagere i hans kunstværker. Vi svarer på billeder med billeder, skruer farten op og ned, sætter impulsive, skæve ord på kunst, tager beslutninger med kroppen og kobler ting på nye måder. Hvor svært kan det være?

Fag: Billedkunst og dansk

Book forløb
Til grundskoler  
Til ungdomsuddannelser

Julian Charrière - Solarstalgia Foto: Studio Julian Charrière
Med kloden som hovedperson

Sætter man sig i Jordens sted og tænker over hvad der er sket for nylig, så er tid en noget anden størrelse, end den er for os mennesker. Menneskets opståen som dyreart er for Jorden måske noget, der lige er sket for få minutter siden, og for 3 mio. år siden - den periode vi kalder kultiden - føles måske som i forgårs. Her fandtes store tropiske skove, og resterne af dem er blevet til kulforekomster, som vi udnytter i dag.

Solarstalgia af den schweiziske kunstner Julian Charriére inviterer os på en sansemættet rejse frem og tilbage mellem fortid og nutid (og måske fremtid) med kloden som hovedperson. I undervisningsforløbet begiver vi os på en tidsrejse, hvor vi møder tropisk skov med knitrende vækst af kultidens bregner og palmer, kulstykker hentet op fra Jordens undergrund og eksploderende fyrværkeri.

Fag: Billedkunst, dansk, biologi og natur/teknologi

Book forløb
Til grundskoler  
Til ungdomsuddannelser  

Lærerforløb

Foto: Frida Gregersen
Lærerworkshop i Frederik Næblerød - udsolgt!

Tag med på 'hands-on' lærerworkshop i Frederik Næblerød-udstillingen All Walks of Life. Her vil du blive introduceret til undervisningsforløb i udstillingen og få inspiration til at bruge den i dinundervisning. Forløb i Frederik Næblerød henvender sig til billedkunst- og danskundervisningen på alle trin. Brug fx forløbet som optakt til kreative billed- og/eller skriveprocesser i billedkunst og dansk.

Onsdag d. 12.03.2025 kl. 14:30-16:30

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Skriv til booking@arken.dk og opgiv navn, skole og mailadresse.

Der er plads til 30 deltagere.

*Workshoppen er udsolgt - skriv til os, hvis du vil skrives på ventelisten.

Vi afholder også Billedkunstfagets Dag i samarbejde med CFU onsdag d. 05.03. kl. 9-15. Læs mere om workshopdagen, pris og tilmelding hos CFU her.

Foto: Frida Gregersen
”Meta”-forløb for lærer- og pædagogstuderende

For lærer- og pædagogstuderende kan det det være en værdifuld erfaring på flere planer at deltage i et metaforløb. De får indblik i de særlige kunstpædagogiske metoder, der er udviklet på ARKEN med kunsten som genstandsfelt. De får indblik i, at metoderne kan anvendes bredt: i faglige eller tværfaglige kontekster såvel som i et dannelsesperspektiv.

Ved at afprøve ARKENs undervisningsforløb på egen krop, får de derudover også et generelt indblik i de særlige potentialer, der knytter sig til at erfaringsbaseret læring i et eksternt læringsmiljø som en kulturinstitution.

Målgruppe: Lærer- og pædagogstuderende.
Pris: 120 min. – 1.500 kr.

Skriv til  booking@arken.dk hvis du gerne vil booke et ”meta”-forløb.

Partnerskabsforløb

Foto: Frida Gregersen
Børnehaveforløb

I vores børnehaveforløb tager vi udgangspunkt i fortællinger fra billedbøger, som børnene er blevet præsenteret for i forvejen af deres pædagoger. Vi identificerer os med bogens karakterer og ”leger historien videre” på ARKEN. Museets rum og kunstværker bliver sammen med udvalgte rekvisitter til en scenografi, som vi tager på en sanselig rejse i. Undervejs undersøger vi kunst og arkitektur med sanselige og kreative tilgange, som inkluderer alle børn, og som understøtter et fælles sprog om oplevelser. Der er plads til at integrere børnenes idéer og nysgerrighed for museets rum i den fælles historie.

Forløbene er partnerskabsforløb, der inkluderer forudgående pædagog-workshops, og som aftales med kommunale kontaktpersoner såvel som daginstitutionsledere forud for et skoleår.

Målgruppe: Børnehavebørn fra 4 år.

Foto: Frida Gregersen
Kreativt Valgfagslaboratorium

Forløb i Kreativt Valgfagslaboratorium henvender sig til valgfaget i billedkunst i udskolingen. Vi har fokus på, hvordan man kan eksperimentere og være i ikke-lineære kreative processer. Vi har også fokus på at sætte ord på kunst, eksperimenter og processer. Kreativt Valgfagslaboratorium har været en del af et udviklingsprojekt, og er fra skoleåret 2024-25 blevet et partnerskabsforløb.

Kreativt Valgfagslaboratorium har som mål også at kompetenceudvikle billedkunstlærere gennem lærerworkshops og den gensidig læring i partnerskabet.

Målgruppe: Grundskole 7. og 8. klasse (billedkunstvalgfag).

Foto: Natalia Semenova
Kreativt Laboratorium

I vores Kreative Laboratorieforløb (K-Lab) går vi i dybden med undersøgelsen af udvalgte kunstværker eller udstillinger. Vi kaster os også ud i eksperimenterende og kreative værkstedsprocesser, som udspringer af mødet med kunsten. Forløbet varer tre dage à 4 timer og foregår både på ARKEN og på skolen. K-LAB-forløb er partnerskabsforløb, der aftales med skoleledelse/kommune forud for et nyt skoleår.

Forudgående lærerworkshops er en integreret del af partnerskabet om K-Lab.

Metoder og partnerskabstænkning i K-Lab er udviklet i udviklingsprojektet Laboratorium for kreativ læring.

Målgruppe: Grundskole

Praktiske informationer
Garderobe

Tasker, drikke- og madvarer må ikke medbringes i udstillingerne, men skal efterlades i garderoben. Garderobeskabe kan frit benyttes på ARKEN. Skabene låses med en 4-cifret kode.

Frokostpause

Skoler og institutioner kan spise frokost ved bordene i gardaroben. Der kommer mange skoleklasser på museet i formiddagstimerne, så i sommermånederne henviser vi også til at spise frokost på udendørsarealerne på Kunstens Ø eller ved Strandparken 2 min. gang fra museet, hvor der er borde og bænke og offentlige toiletter.

Fotografering

I må hellere end gerne fotografere på museet uden blitz. Hvis specifikke værker ikke må fotograferes, vil der stå information om dette ved værket.

Hjælp os med at passe på kunsten

Kunstværkerne er skrøbelige og uerstattelige, så hjælp os med at informere eleverne om, at man ikke røre ved kunstværkerne.

Må vi bruge værkstedet?

Værkstedet KREATIV er forbeholdt museets egne undervisningsforløb på hverdage. Vi opfordrer til, at I selv medbringer tegneunderlag og tegnegrej, hvis I vil sidde i udstillingerne og fordybe jer i værkerne.

Tag hensyn til hinanden

Eleverne skal altid være i følgeskab med en lærer/voksen. Det kan være fristende at løbe i museets store sale, men af sikkerhedsmæssige årsager – for at passe på hinanden og på kunsten - beder vi jer om ikke at løbe eller skubbe til hinanden.

Tilmeld dig Undervisning og formidlings nyhedsbrev

Skriv dig op til Undervisning og formidlings nyhedsbrev her. Når du takker ja, accepterer du også, at vi opbevarer dit navn og din email.

Arken café sidepladser
Foto: Natalia Semenova for Skoletjenesten – videncenter for eksterne læringsmiljøer
No items found.